HTML

A balekok

A balekok - így nevezvén - egy hivatalosan nem létező népcsoport. Saját országuk nincsen, mégis komoly populációval rendelkeznek, a Földön mindenhol. A balekok többségében (még?) nem tudatosult hogy kik is ők valójában, és miért is azok, amik. Valamint az sem tiszta még, hogy kik azok, akik nem nem azok, s vajon miért kell nekik tapsolni időnként. A balekok egyik Európában élő csoportját Zemberek néven is ismerhetjük.

Friss topikok

Linkblog

A balekok - egy kis történeti áttekintés

2011.02.07. 12:34 agyamelhagyom

A balekokról - ezen a néven - nincs írásos, sem szóbeli megemlékezés. Más néven azonban a Föld minden pontján előfordultak, csak mindig más néven nevezték őket. Természetesen ezek nem bizonyított dolgok, de hát napjainkban nem ez számít. A balekoknak van egy örök elnyomójuk, a gecik. Ők nem annyira gonoszok, csak egyszerűen nem bírják elviselni (elképzelni sem) ha nem nekik van igazuk. Pofátlanul alátesznek a balekoknak és jókat röhögnek rajtuk. Ez nekik teljesen természetes, ha szóvá teszi ezt valaki, az hülye, meg természetesen balek. No meg napjainkban komenista.

Szóval már az íratlan múltban találkozhatunk a balekok nyomaival. Vannak meg nem nevezett források, melyek azt állítják, hogy Atlantisz népe is a balekok alaptörzséből származott. Utoljára állítólag Erik, a viking, és néhány társa látta ezt a birodalmat - sőt annak pusztulását is. Erről a történetről filmes adaptációk is születtek. :) Persze ezeket fenntartással kell kezelnünk, hiszen nem ismerjük az atlantiszi nyelvet. Egyáltalán hogy társalogtak Erikkel?

A balek eredetű népcsoportok egyik legfontosabb ismérve a mérhetetlen naivitás, jóindulat, de mindenekelőtt a hiszékenység. Egy adott balek képes még akkor is elgondolkodni a saját felelősségén, ha mindenki másnak egyértelmű, hogy a lábfeje fájásának oka nem az, hogy ő rakta a lábát a geci szomszédja lába alá, hanem a kajánul vigyorgó geci lépett rá szándékosan. Ebből kiindulva a balek nem lehet agresszor, tehát olyan helyen kell keresnünk őket a történelem folyamán, ahol durván elnyomtak, leigáztak egy országot, vagy népcsoportot. Egy biztos. A balekok országát leigázásuk után az aktuális geci törzs felülrétegezte, uralta. Ezek után vagy a geci törzs nyelve került fölénybe, vagy pedig a többséget alkotó balek nyelv maradhatott életben. Az utóbbi változat elég ritka. Ennek kialakulását elősegíthette egy lingua franca használata, így a balek nyelvet érintetlenül hagyta a geci népcsoport, mert hogy azt nem is volt hajlandó megérteni. Vegyük például a Zemberek törzsét. Sokáig nem is viselték a saját nevüket, "külföldiül" ma is a régi elnyomó réteg nevén nevezik az országot. A környező nyelveken a régi birodalom nevét az akkori elnyomó, a mai redukálódott államalakulat nevét viszont már a zemberek saját népnevén nevezik. Persze a környező népek tagjai is beszivárogtak a medencébe (ahol a zemberek hazára leltek) és némelyik gecivé lett (feltételezhetően ősei a szülőföldjén is gecik voltak), némelyik pedig betagozódott az itteni balek népcsoport, a zemberek közé. MA már nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy az egyik nemzet kifejezetten balek, a másik pedig csak és kizárólag gecikből áll. Az elnyomó réteg azonban mindig a geci csoportból ered.

Politikai szempontból a következőket lehet végigkövetni a történelem folyamán. Időnként egyes balek csoportok fellázadtak az elnyomás ellen, és olyan szerveződéseket hívtak életre mint: kereszténység, reformáció, liberalizmus. A kezdeti időszakban (a súlyos retorziók idején) még ők is irányították a mozgalmakat, majd azok is átkerültek a gecik kezébe, és azok megváltoztatták az arculatukat, majd a légyeget is. Így lett Jézus követőinek szabadelvű egyháza az egyik legelnyomóbb szervezetté, a reformáció pedig a ma ismert keresztény egyházakká. A demokrácia éppen korunkban jut el oda, ahová azt geci vezetői irányítják. Ez pedig az anarchia. Előfordulhat, hogy egy balek kerül hatalomra. Jól is irányít, de a holdudvarban kavaró gecik meggátolják a "jótevésben". Ezek a holdudvari gecik mind a hatalom, mind az ellenzék oldalán megtalálhatók.

Ha "szerencséje" van az adott balek tömegnek, akkor kap egy erős kezű irányítót. Ez a fenegyerek pedig megmutathatja, hogy nem a liberalizmus és önrendelkezés (mert ugye az csak az anarchiába vezet), hanem a diktatúra a helyes út. Ő (és a többi geci) megmondja a frankót - ettől kezdve még arra sem kell gondolni hogy melyik kezükkel fogják meg azt a bizonyos papírt. Sőt, már gondolniuk, mondaniuk sem kell semmit, a gecik megmondják hogy mit akarnak a zemberek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://abalekok.blog.hu/api/trackback/id/tr682644190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása