HTML

A balekok

A balekok - így nevezvén - egy hivatalosan nem létező népcsoport. Saját országuk nincsen, mégis komoly populációval rendelkeznek, a Földön mindenhol. A balekok többségében (még?) nem tudatosult hogy kik is ők valójában, és miért is azok, amik. Valamint az sem tiszta még, hogy kik azok, akik nem nem azok, s vajon miért kell nekik tapsolni időnként. A balekok egyik Európában élő csoportját Zemberek néven is ismerhetjük.

Friss topikok

Linkblog

Csalóvilla - avagy az Istenek mókázása - Dráma és kacagás sok felvonásban - két szinten

2011.03.30. 10:35 agyamelhagyom

Előbeszéd 

Tudjuk, hisszük, hogy van egy Isteni kör, akik a kezdetek kezdetén roppantul unatkoztak. Összeültek hát megvitatni mily szórakozás tudná őket kibillenteni pillacsukogató restségükből.

Hadd mutatom be elébb az isteni kör tagjait:

Teusz - a fővezér

Géra - a folyton beleszóló kedves nej

Górusz - a jóságos balekbarát

Uzisz  - az ő édes jó anyukája

Idin - a vadak és fosztogatók vezére

Rhor- aki nem igazán tudja ki is ő ettől függetlenül népszerű

Hallottak ők egyszer a balekok népének egy csoportjáról, akik a bizonyos Járpátok vonulatai közé éldegélnek bészorítva. Körülveszik őket számos idegen népek. Nos, ez a nép kínálta a lehetőséget a jó mókára, tehát az isteni kör úgy döntött: Felülnek a Járpátok karéjára, mint a stadionok lelátóira szokás és megszervezik végtelen életük eddigi legnagyobb buliját. Egy játékot, aminek a Járpát-medence biztosít nagyszerű zárt díszletet. Az isteneknek ez egy ősi játéka - a zemberek nevű balek törzzsel már a keresztény időszámítás szerint 1000 óta játszák. Őket úgy választották ki, hogy a leghülyébb, idióta és megvezethető balek csoportot keresték kísérleti nyúlnak. Tesztelendő a balekokat, néha még filmet és játékot a játékban mókát is megengednek maguknak: egy bizonyos Nátrix című film, egy Caló Cilla nevű agymenő tv-műsor képezi le kicsiben ezt a nagyszerű játékot, aminek a hülye balekok még tapsolnak is.

A szabályokról egy pár szót:

A legnagyobb TITOK eleve az, hogy léteznek balekok és gecik. A gecik által kerek perec kijelentett tétel: a nép nevében cselekszenek, sőt Ő(k) maguk a nép.

A játék lényege, hogy a zemberekkel el kell hitetni, hogy valódi életet élnek, valódi figurák hozzák helyettük a butábbnál butább döntéseket. Ezáltal befolyásolják családi kapcsolataikat, megélhetésüket teszik kockára.  A színészeket kizárólag a gecik játszhatják, mentálisan és emocionálisan egyedül ők alkalmasak erre, és persze nagyon jól járnak. Isteni fizetség nem lévén, a balekok által befizetett adóból kell magukat kiszolgálni. Persze aki ügyesebb, az nagyon jól járhat. Teljes ingyenélés biztosított, csak azt kell elkerülniük, nehogy a balekok agya eldurranjon, és elzavarja őket a pecsába.A geciket keretek közé szorító szabályrendszer létezik, ez egy bizonyos Űlkotmány.

Épp ennek a szabályrendszernek a felrúgása folyik, amidőn bepillantást engedék néktek a villába. (ha időm engedi, természetesen megmutatom illetve elmesélem a korábbi eseményeket is).

Íme a második szint pillanatnyi szereposztása (ez változik, jönnek-mennek a színészek, majd kiderül miért):

Jövét - nagybajúszú morcos (aki állítólag hátulról mozgat)

Irbám - nagy hantás, aki épp másokat vádol az általa elkövetett bűnökkel - a zemberbalekok egy része kifejezetten imádja, photoshoppolt arcmása sok helyen az ágyak fölött szemez egy korábbi vezérrel, a szemközti falon szomorkodó Hézud ábrájával.

Atíjjártq - a nagy hantás hangszórója, ő még nagyobb hantás - persze ő is másokat vádol hazugsággal, ez a lételeme, valamint az elterelés. Szarul érezheti magát a munkája miatt, mert ezért nagyon sok fizetséget vél jutányosnak.

Amitz - a gőztársaság nevű formáció elnöke - amíg még van gőztársaság. Nem nagyon foglalkozik az írásbeliséggel, bár populizmusa épp az ellenkezőjét diktálta szóba és írásba

Furcsánx - az ex-hantás, aki pedig csak igazat mondott azon a napon amikor felborult a rend és a tömeghisztéria kezdetét vette.

 

Folyt. köv. valamikor :

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://abalekok.blog.hu/api/trackback/id/tr742784433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása